Historiaa

Elintarvikekauppaa jo yli 50 vuotta.

Toiminta alkoi 4.4.1960 nyt jo edesmenneen kauppias Kauko Pyrhösen avatessa ensimmäisen myymälänsä Hyvinkään keskustaan Uudenmaankatu 2:een. Tilaa oli 100 m2:n verran ja apuna uurastamassa olivat vaimo ja kolme apulaista. Ensimmäisinä sodan jälkeen he ottivat käyttöön kotiinkuljetukset ja parhaimmillaan toimituksia oli yli 100 päivässä.

Noin neljän vuoden kuluttua v. 1964 avattiin toinen myymälä ja sen yhteyteen elintarvikekioski Uudenmaankatu 68:ssa. Kioski oli ensimmäinen elintarvikekioski Suomessa. Vuonna 1970 kioski lakkautettiin ja tilalle avattiin kahvila. Vanhan kahvilan paikalla on nykyään kahvila-ravintola Tolpan Krouvi.

Huoli siitä, että Uudenmaankadulla seinänaapurina ollut pankki joskus tarvitsisi tiloja käyttöönsä, sai kauppias Kauko Pyrhösen etsimään tiloja omalle liikekiinteistölle. Sopiva tontti löytyikin silloisen Asemakadun varrelta. Rakennustyöt käynnistyivät huhtikuussa 1972 ja jo saman vuoden lokakuun 20. päivänä olivat avajaiset. Seuraavan vuoden keväällä käynnistyivät liiketalon kellaritiloihin Pihvikellarin rakennustyöt. Uusi viihtyisä ruokapaikka avattiin lokakuussa 1973.

Uusi liiketalo Vehkojalle

"Eteenpäin elävän mieli" -sanonta kuvaa varsin hyvin Pyrhösen klaanin ajattelutapaa. Uutta omaa liikekiinteistöä alettiin suunnitella ja niinpä sellainen sitten nousikin Vehkojalle, jossa uusi myymälä avattiin 25.11.1981. Myymälätilojen lisäksi kiinteistössä on mm. keskusvarasto pakastustiloineen, pesula ja väestönsuoja.

Syksyllä 2001 alkoi Vehkojan myymälän laajentaminen ja kokonaan uudistettu myymälä avattiin maaliskuussa 2002. Myymälän pinta-ala kasvoi kolminkertaiseksi ja on nykyään yli 2000 m2.

Yrityksen jako ja Kauppahuoneiden kehitys

Kauppias Kauko Pyrhönen jätettyä maalliset huolet vuonna 2000 yritys jaettiin perillisten kesken. Syyskuussa 2003 Jukka Pyrhönen siirtyi Tolpan Krouvin kahvila-ravintolan omistajaksi. Timo Pyrhönen taas sai haltuunsa kolme myymälää.

Kesällä 2006 Timo Pyrhönen hankki liiketilan Kärkölän kunnasta Järvelän liikekeskuksesta. Myymälä avattiin saman vuoden syksyllä. Kesällä 2007 Pyrhönen laajeni Talvisillan kaupunginosaan. Siellä toiminta käynnistettiin täydellä teholla lokakuussa. Kun Talvisillan myymälän toiminta oli saatu vauhtiin, marraskuussa 2007 sattui Riihimäenkadun Pyrhösellä ikävä savuvahinko, jonka johdosta liike jouduttiin sulkemaan. Yli neljän kuukauden täydellisen remontin jälkeen myymälä avattiin jälleen maaliskuussa 2008 ison avajaismylläkän saattelemana.

Perheyritys tänään

Tänä päivänä Kauppahuone Pyrhönen on kolmesta myymälästä koostuva perheyritys. Yritykseen kuuluu kaksi myymälää Hyvinkäällä ja yksi Kärkölän Järvelässä. Ammattitaitoista henkilökuntaa Kauppahuoneen palveluksessa on tällä hetkellä yli 50 henkilöä. Yritystä johtaa kauppias Timo Pyrhönen. Anne-vaimo sekä lapset Minttu, Sebastian, Jasmin ja Patrik työskentelevät myös perheyrityksessä.

Laatutuotteet ja erinomainen palvelu

Yrityksen toiminnan alusta asti Kauppahuoneilla on tinkimättä myyty korkealaatuisia tuotteita ja palveltu asiakkaita. Monipuolinen tuotevalikoima sekä maakunnassa tuotetut elintarvikkeet ovat Pyrtsin hyllyillä rinta rinnan. Parhaana esimerkkinä laadusta on Pyrhösen joulukinkku, joka on sekä tuoretta että suomalaista. Ulkomaista joulukinkkua ei Pyrhösellä myydä koskaan!

Palvelu ei katoa Pyrhösen myymälöistä vaan palvelua pyritään edelleen kehittämään palvelutiskeillä ammattitaitoisen henkilökunnan kautta. Henkilökuntakin kokee hyvään palveluun keskittyvän työn mielekkäänä ja ehkä siksikin Pyrtsin väessä on runsaasti talossa pitkään viihtyneitä työntekijöitä. Osa henkilökunnasta on jo siirtynyt eläkkeelle, mutta tyytyväisiä pitkäaikaisia tekijöitä on yhä Kauppahuoneen palveluksessa.

Osa M-ketjua

M-ketju on Itsenäisten kauppiaiden vuonna 2006 perustama Suomalainen kauppaketju. M-ketjun juuret juontavat Suomen Sparin myymiseen S-ryhmälle vuonna 2005. Sparin kauppiaiden menetettyä työnsä yrityskauppojen seurauksena, entiset kauppiaat kokoontuivat pohtimaan erilaisia tulevaisuuden vaihtoehtoja. Entiset Sparin kauppiaat päättivät yhdistää voimansa ja niinpä perustettiin oma markkinointiyhtiö, M-Itsenäiset Kauppiaat Oy.

Syksyn 2005 aikana käytyjen neuvottelujen päätteeksi aloitettiin tiivis yhteistyö Wihuri Oy Aarnio Metro -tukun kanssa, josta tuli ketjun pääyhteistyökumppani. Ketjun toiminta käynnistyi 1.1.2006 14 kauppapaikan aloittaessa toimintansa. Tänään M-ketjuun kuuluu noin 70 myymälää Pohjois-Suomesta aina Ahvenanmaalle saakka. M-kauppojen lukumäärä kasvaa edelleen voimakkaasti.

www.m-ketju.fi
www.metrotukku.com